Meidän arki

Nella_seikkailupuisto-9076

Tuttu koulu ei jännitä ekaluokkalaista

Ikosen perheessä on alkamassa uusi vaihe, kun Nella aloittaa ensimmäisen luokan. Arki muuttuu monella tavalla, mutta tutut kaverit ja opettaja helpottavat sopeutumista.

Adamille arjen rutiinit2

Adamille arjen rutiinit tuovat turvaa

Kuvakortit otetaan avuksi, kun äiti Jenni sekä eskarilainen Adam suunnittelevat seuraavaa päivää. Rutiinit, säännöt ja suunnitelmallisuus ovat se pohja, jolle arjen sujuvuus Kovasen perheessä rakentuu.

Oskarista voi tulla vaikka professori verkkolehti

Oskarista voi tulla vaikka professori

Puhumisen aloittaminen oli Oskari Haloselle vaikeaa, mutta nykyään Oskari on osa porukkaa. Seitsemänvuotias Oskari on lahjakas matematiikassa ja kova lukemaan.

Kielipolku_Nier-pääjuttu

Kuvitettu arki ja rutiinit pitävät paletin kasassa

Lisalla oli aluksi vaikeuksia keskittyä, eikä sanoille tahtonut löytyä tarpeeksi aikaa ja ajatusta. Tilanne helpottui, kun Lisa viisivuotiaana piirsi ensimmäisen kerran ihmishahmoja. Sen jälkeen kynä on sauhunnut taukoamatta.

Kieli kateissa ulkomailla verkkolehti

Kieli kateissa ulkomailla

Kaksikielisessä perheessä riittää haasteita kielen kanssa. Lisää haasteita asettaa tilanne, kun eletään maassa, missä ei puhuta kumpaakaan kodin äidinkielistä. Kun päälle laitetaan kielellinen erityisvaikeus, voivat sanat olla vähemmästäkin hukassa.

Hannele Merikoski1

Ipu ipu - Askel askeleelta

Puheterapeutti Hannele Merikoski suuntaa vuosittain vapaaehtoistyöhön Kiinaan. Matkat ovat haastavia, mutta palkitsevia.

luukas-juttu-5hires

Laxin perheessä riittää liikunnan riemua

Vaikea-asteisenkin kielellisen erityisvaikeuden voi selättää. Luukaksen puhe sujuu ilman minkäänlaista ongelmaa. Kehitys oli hyvin hidasta aina esikouluun saakka, mutta sitten lähdettiin eteenpäin aimo harppauksin.

Verkkolehti Kuvat kertovat kun2

Kuvat kertovat, kun kieli ei toimi

Miten pärjää perhe, jos teinillä on adhd ja kuopuksella puheen kehityksen viivästymä? Hyvin, kun vanhemmat eivät anna periksi, ovat valmiita ottamaan asioista selvää ja soveltamaan oppimaansa.

Kielipolku_IkonenPerhe-0954

Nella etenee tanssiaskelin

Torstai on hyvä päivä Ikosilla. Silloin on lasten harrastusilta, jolloin koko viisihenkinen perhe suuntaa Jumppalaan.

Verkkolehti Kielipolku Jooa5

Sanojen suloisessa sekamelskassa

Kielelliset erityisvaikeudet ovat osa Jooaa, jonka vahvuuksia ovat liikunta, kädentaidot ja matematiikka. Vaikka sanat välillä hukkuvat, Jooa suhtautuu iloisesti elämäänsä.

Verkkolehti kielipolku_alex-5303

Eskarin tuki on Alexin lottovoitto

Sanojen, kielen ja arjen asioiden opettelua. Ihana opettaja. Piirtämistä, leikkejä ja hyviä ystäviä. Taksikuljetus kotoa eskariin ja takaisin. Normipäivä 6-vuotiaan Alexin elämässä.

Verkkolehti Kennovaara-3191

Erityisperheessä osataan asioiden selkeä esittäminen

Kennovaarat ennakoivat, kommunikoivat ja strukturoivat jokaisen lapsensa kanssa.

Verkkolehti Nitan arki sujuu hyvin

Aistiyliherkkyyden kanssa voi pärjätä

Nita-tytön aistiyliherkkyys on tuonut Turusen perheen arkeen paljon haastavia tilanteita. Nyt Nita on reipas koululainen, jonka elämää aistikäsittelyn haasteet eivät enää hallitse.