Nuoruus

ViiviViita6

Viivi löysi oman tiensä

Viivi Viita ei ole antanut kielellisen erityisvaikeuden estää omannäköisen elämän rakentamista. Hän työskentelee toiveammatissaan ompelijana ja toimii vapaa-aikanaan vertaisohjaajana.

Tukea työuran alkuun verkkolehti

Tukea työuran alkuun

Nuoren siirtymistä työelämään voidaan helpottaa monella eri tavalla. Hyväksyvä asenne, positiivinen palaute ja tuen tarpeiden huomioiminen ovat asioita, jotka rakentavat pohjaa onnistuneelle työuralle.

Totta vai tarua 1 2018

Älylaiteaikakausi muokkaa nuoria aivoja - mutta miten?

Tietokonepeleistä ja älylaitteiden käytöstä kiistellään monessa perheessä. Onko niistä haittaa vai hyötyä ja missä menee sopivan käytön raja?

Markus sai apua opiskelutulkkauksesta verkkolehti

Markus sai apua opiskelutulkkauksesta

Kommunikoinnin vaikeus voi hankaloittaa opiskelijan osallistumista täysipainoisesti oppitunnilla. Opiskelutulkkaus tuo tasa-arvoa oppimistilanteisiin ja tukee oppilaan osallistumista.

verkkolehti_olli_pekka_paakkonen_20170105_06

Musiikin maailmassa saa olla oma itsensä

Kun sellisti Olli-Pekka Paakkonen soittaa Bachia, unohtuu muu maailma ympäriltä. Jopa esiintymisjännitys.

Verkkolehti Syntynyt kultalusikka suussa1

Syntynyt kultalusikka suussa

24-vuotias Teemu Ikonen asuu valoisassa kerrostalokaksiossa Vantaalla. Hän harrastaa musiikkia ja on töissä Taloustutkimuksella.

Verkkolehti Nuoruusiässä

Kielelliset ongelmat nuoruusiässä

Lievät kielelliset ongelmat saattavat tulla esille vasta siinä vaiheessa, kun nuori on aloittamassa opintoja tai siirtymässä työelämään. Nuoruusiässä kielellinen erityisvaikeus ilmenee usein lukivaikeutena ja oppimisvaikeuksina.

Verkkolehti Hanninen_Teemu-6320

Tukihenkilö rohkaisee ja kannustaa itsenäistyvää nuorta

Tukihenkilö Joni sai 22-vuotiaan Teemun innostumaan piirustuskurssista. Kokeneen tukihenkilön mielestä nuorenmiehen Aspergerin oireyhtymä ei ole syy jäädä harrasteryhmien ulkopuolelle.

Verkkolehti Itsenäistyvä nuori

Itsenäistyvä nuori kohtaa useita haasteita

Itsenäistyminen on nuoruuden tärkeimpiä kehitystehtäviä. Se on nuoren itsensä ja useimmiten vanhempienkin harras toive. Itsenäistymiseen kuuluu elämäntoverin valitseminen, perheen perustaminen, oman talouden hallinta ja työelämään tutustuminen.

Verkkolehti Opinnot katkolla

Opinnot katkolla, työpaikka haussa

Monen erityistä tukea tarvitsevan nuoren tulevaisuuden suunnitelmat kariutuvat opintojen keskeyttämiseen tai työpaikan puuttumiseen. Tukea näissä tilanteissa voi saada usealta eri taholta. Kuopion Nuortentalossa ollaan tyytyväisiä erityisesti matalan kynnyksen palveluihin.

Verkkolehti Eero Lommi

Oman tiensä kulkija

Eero Lommi kertoo olevansa oman tiensä kulkija. Kielellinen erityisvaikeus on tuonut tälle tielle monenlaisia haasteita. Niistä selviytyminen on vaatinut sinnikästä ja positiivista luonnetta.

Verkkolehti Oma polku ammattiin

Oma polku ammattiin

Nuori tarvitsee paljon ohjausta ja tukea, kun hän suunnittelee tulevaisuuttaan ja valitsee itselleen sopivaa polkua työelämään.